Penulis Topik: Jawa krama  (Dibaca 2162 kali)

0 Anggota dan 1 Pengunjung sedang melihat topik ini.

Offline Èxsharaèn

  • Pölisia mar Ranch-i-ru
  • Administrator
  • Lv 9 Petualang senior
  • ************
  • Tulisan: 5.650
  • Karma: 8
  • Jenis kelamin: Pria
  • Veni, veni, venias; ne me mori facias...
  • Bergabung sejak: 14/10/2006
    YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
    • RPG Fantasy Web Indonesia
Jawa krama
« pada: 07 Oktober 2007, 11:35:21 »
---pake bahasa Indonesia sebentar---

Ada yang pakai bahasa Jawa krama di sini? Ajarin dong... aku malu banget jadi orang Jawa tapi nggak bisa basa kramanan. Paling bisanya cuma kulo nuwun, nyuwun pangapunten :P

Ya memang sih aku tinggal di Surabaya, tapi aku rasa bahasa Surabaya itu kasar banget...
Jangan lupa ikutan serunya petualangan Our Journey!
~ A, èxshna il utnön qu our journey shallaran a èndh... ~

Profiles
WAYN http://Exsharaen.wayn.com
About.me http://about.me/hoshiro.exsharaen

Offline ch1m0x

  • Lv 2 Pemula
  • **
  • Tulisan: 35
  • Karma: 0
  • Bergabung sejak: 22/11/2007
    YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
Re: Jawa krama
« Jawab #1 pada: 14 Desember 2007, 11:03:46 »
hohoh .. aku orang Jawa .. keturunan Yogya ama Solo .. tapi babar pisan gak bisa krama inggil .. yang alus

bisa nya yang kasar2 ..

===

Monggo di dhahar . <- makan (alus) -- nèdha (kasar)
Ibu sarè . <- tidur
Bapak tindak menyang kantor
Bapak kula (o) sampun sèdha (o) <- meninggal

e . kayak baca bebek .. bener khan yah pake "è" ?

nyuwun pangapunten .. yang lebih bagus .. matur pangapunten ..

matur sembah nuwun ..

kulo badhe pamit nggih bu ..

Offline lareosing

  • Lv 1 Pendatang
  • *
  • Tulisan: 4
  • Karma: 0
  • Bergabung sejak: 17/10/2008
    YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
Re: Jawa krama
« Jawab #2 pada: 17 Oktober 2008, 08:23:52 »
Dipun tepangaken kulo, Adri, tiyang Banyuwangi ingkang ngasta wonten tangerang. Sakderengipun sampun 8 taun kulo pados upo wonten jakarta, sesarengan kalian rencang2 setunggal angkatan saking KM (Keluarga Miring) forum, kawit bujangan rumiyin.Lha sakniki, saksampunipun sami gegayuhan lan pikantuk jodhone piyambak2, kulo nembe mirengaken menawi garwane kito sedoyo meniko gadhah celukan ingkang ‘unik’ amargi tumut naminipun tiyang ingkang jaler.

Aran isun Adri. Lare asli Banyuwangen hang saiki urip nong Tangerang. Wes 8 taun urip golek picis nong Jakarta, rerempugan sakat bujangan ambi lare-lare KM kang dikenal ambil Keluarga Miring. Saiki Wis podo duwe anak, nawi ono hang duwe aran kang apik kanggo lare lanang.


 ;D

Tags: